Vacanta pe vas de croaziera - un timp ce s-a oprit in loc

    Vacanta pe un vas de croaziera  nu este o simpla vacanta! 
    Odata ce ai pasit la bordul unei nave, sa fii convins ca "microbul" te va prinde si vei deveni un impatimit al tuturor aspectelor legate de acest mod minunat de a calatori!
    Daca va place sa fiti in fiecare zi in alt loc, daca va place sa vedeti peisaje noi, sa gustati din bucatele diferitelor tari in fiecare zi, atunci va sugeram sa optati pentru o vacanta pe un vas de croaziera! E minunat si fascinant cate poti vedea intr-un timp relativ scurt!  
    Am ajuns in port pentru a ne imbarca si emotiile erau la intensitate maxima. Vasele care asteptau calatorii erau atat de impunatoare, parca erau niste capitani care isi asteapta matelotii sa pornesca pe mari.
    Am intrat pe terminal unde urma sa ne imbarcam, fiind asteptati de echipajul care a indeplinit formalitatile de urcare pe vas. De cum am pasit pe puntea acestuia am simtit ca intram intr-o alta lume. Am fost indrumati catre cabinele unde ne-am instalat. Cabinele sunt de mai multe categorii, dar cu alta ocazie o sa va relatam si frumusetea lor. Chiar daca este o cabina interioara, cu balcon sau cu geam toate au frumusetea lor.
   Imediat dupa ce te imbarci si vaporul este gata de plecare fiecare pasager trebuie sa participe la un exercitiu necesar numit drill (exercitiu de salvare) obligatoriu. Toti zambesc si se bucura. Deodata iti dai seama ca  timpul s-a oprit in loc. Dupa aceste formalitati te bucuri de  ”Bun venit la Bord ” –  un adevarat spectacol!
    In  fiecare zi o persoana din echipaj iti aduce in cabina itinerariul vasului si toate activitatile ce se petrec in ziua respectiva.
   Vasul, navigheaza in general pe timpul noptii. Noaptea poti sa o petreci pe punte ascultand linistea molipsitoare ce se lasa pe mare, fara ca cineva sa te deranjeze, iar dimineata la prima ora cand se ajunge in port, fiecare  merge sa viziteze: o alta tara,  un alt oras sau chiar zona respectiva.  Poti vizita orasul intr-un grup organizat sau pe cont propriu. Noi am avut parte de multe astfel de excursii, cu timp suficient pana la revenirea la bordul vasului, pentru a vizita centre culturale, piete, muzee sau a ne plimba cu gondola in frumoasa si minunat Venetie(noi am calatorit pe Mediterana, cu vase ale Royal Caribbean International).
    Revenirea la bord se face de obicei inainte de lasarea serii, iar odata cu venirea noptii, vasul pleaca spre urmatorul port si activitatile de la bord se inmultesc. Ai parte de foarte multe spectacole  muzicale sau teatru, bar ( acolo tot timpul vei auzi pianul si vei fi intr-o armonie romantica), poti merge la piscina pana  la ora 00:00 unde urmeaza un film artistic in aer liber sau poti sta pe terasa care este deschisa tot timpul noptii  si servi mici gustari, prajituri, cafea, ceai, sandwiciuri, mai putin bauturi alcoolice care sunt contra cost.
    Pe vas sunt incluse toate mesele si se pot servi atat in regim a la carte cat si in regim bufet. In functie de acest lucru tu iti poti alege restaurantul unde vei lua masa. Sa nu uitam nici de  cele doua seri de gala, speciale. Seri pline de de eleganta, fotografii facute cu capitanul navei, poze de familie facute de profesionisti, seri unde toata lumea danseaza, se distreaza si participa la diferite concursuri. 
   In toate cabinele exista un program pe televizor unde vezi in timp real exteriorul vasului, unde anume te afli, cate mile ai parcurs si unde urmeaza sa ajungi si la ce ora intra in port vasul.
   Totul este foarte bine organizat, nu trebuie decat sa-ti faci valiza si sa pleci intr-o astfel de vacanta!
   Nu sunt uitati nici copiii, trebuie sa va interesati de activitatile de la bord, deoarece pentru cei mici sau mai putin mici exista diferite activitati, ceea ce le poate oferi adultilor o vacanta mai linistita. 
   Lasarea noptii va va fascina cu siguranta, stelele si cerul devin una cu marea, linistea noptii fiind cand si cand sparta de zgomotul valurilor atunci cand se lovesc cu putere de vas. Stelele sunt atat de mari si de aproape de apa incat esti tentat sa spui "te-am atins cu mana mea". Clipele de liniste si frumusetea lunii reflectata in mare va vor umple sufletul si mintea cu amintiri de neuitat. 
   Vacanta pe un vas de croaziera este acea vacanta care-ti intra la suflet si ramane acolo!












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Grecia -Continent si Insule

Valencia, escapada de weekend....