Nürnberg -un oras de povestit

   Calatoria  a inceput intr-o frumoasa si insorita dupa-amiaza de aprilie urmarind tabela ce anunta zborul de plecare din Bucuresti, destinatia fiind Nurnberg-Germania.  Nurnbergul este o metropola europeana intesata de turisti curiosi, veniti sa viziteze renumitul castel, sa guste din carnatii locali si sa asculte muzica bavareza, si al 2-lea oras ca marime din Bavaria.  Daca mergeti sa vizitati, in centrul orasului, veti intalni majoritatea obiectivelor turistice dintre care enumeram:
  • Castelul Nürnberg - un grup de clădiri medievale fortificate construite pe o creastă din gresie
  • Biserica Sfantul Laurentiu
  • Biserica Sfantul Sebald – cea mai veche biserica din Nurnberg
  • Bazilica Sfanta Elisabeta – biserica Ordinului Teutonic
  • Muzeul jucariilor – tineri si batrani deopotriva sunt captivati de acest muzeu vesel
  • Fantana  Schöner Brunnen unde găsim “inelul norocului”
      Tot aici, in centru, gasiti si foarte multe magazine de haine, cosmetice, suveniruri( pretul unui magnet de frigider incepe de la 2 euro) si restaurante pentru toate gusturile si categoriile de buget. Calatoria noastra continua cu un drum de doua ore pe autobanda, unde, in fara de cateva portiuni cu limitare de viteza poti circula cu viteza pe care ti-o permite masina😊fara nici o grija, pentru ca gropile sunt inexistente.  
     Odata ajunsi in Füssen, dupa o mica plimbare, ne indreptam nerabdatori catre cele doua castele: castelul Hohenschwangau si castelul Neuschwanstein, dar mai intai trebuie sa cautam un loc de parcare, aici se plateste 6 euro pe zi pentru un loc de parcare supravegheat.  
     Castelul Hohenschwangau sau Schloss Hohenschuangau este un palat construit în secolul al XIX-lea în Regatul Bavariei. Mai mult de 300.000 de vizitatori din toată lumea vizitează palatul în fiecare an. Castelul este deschis pe tot parcursul anului (cu excepția Crăciunului) iar orele de vizitare sunt de la 9 a.m. la 6 p.m. (în aprilie-septembrie) și de la 10 a.m. la 4 p.m. (în octombrie-martie). Excursiile cu ghid sunt furnizate în limbile germană, engleză, franceză, italiană, spaniolă, rusă, cehă, slovenă și japoneză, iar excursiile fără ghid nu sunt disponibile.
    Castelul Neuschwanstein (în germană Schloss Neuschwanstein) este situat în sudul Germaniei în apropiere de Munchen şi graniţa cu Austria. Străjuieşte satul Hohenschwangau lângă Füssen şi este o bijuterie care s-a născut din visul regelui Ludwig al II-lea. A fost construit în anii 1870 pe ruinele altor două castele şi a inspirat castelul înfăţişat de Disney în desene precum "Frumoasa din pădurea adormită" şi parcul Disneyland, aşa de frumos!
    La poalele celor  doua castele se afla o zona cu restaurante unde va puteti relaxa in fata unei cafele, costul ei fiind aici in jur de 7 euro, pensiuni dar si magazine cu seveniruri.  La alte 10 minute de mers cu masina poti urca cu telecabina catre varful Tegelberg care este la o altitudine de 1.720 m, unde te poti bucura de niste peisaje impresionate iar odata ce ai ajuns in varful muntelui vei ramane fara cuvinte in fata naturii. Preturile sunt destul de piperate aici, o cafea incepe de la 10 euro, iar pentru o apa va trebui sa scoti din buzunar undeva la 8 euro.  
    Plecam de aici si ne indreptam curiosi catre barajul Lechfall, un baraj generos atat in latime cat si in inaltime, cu apa de un turcoaz impresionant. Privelistea poate fi admirata de pe o pasarela unde indragostitii obisnuiesc  sa-si declare dragostea agatand de grilajul podului lacate ce le pecetluiesc dragostea. In imediata apropiere a barajului, se afla un parc de aventura ce ofera turistilor ocazia de a isi testa limitele pe diferite trasee.  Zona este destul de retrasa cu pensiuni mici, iar daca ajungi cumva sa te plictisesti poti da o fuga pana in Austria deoarece granita este la aproximativ  200 metri.  
    Pentru familiile cu copii, recomandam Playmobil Fun Park, un parc de distractii, unde mii de vizitatori ajung zilnic si unde cei mici intalnesc  numeroase locuri de joaca, de la corabia piratilor, cetatea cavalerilor, arca lui Noe  si multe altele. Exista de asemenea un loc unde acestia pot mulge vaci de jucarie, asa ca distractia este garantata! Biletul de intrare este in jur de 10 euro pentru adulti si 6 euro pentru copii, fara limita de timp, iar la iesire te asteapta magazinul de jucarii de unde poti achizitiona suveniruri pentru cei mici. 
     Daca  v-am facut curiosi despre ce va poate oferi Nurnberg, treceti destinatia pe lista locurilor de vizitat in 2018, iar apoi va asteptam sa impartasiti cu noi impresiile!












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bordeaux sau de ce am ales capitala vinului

Valencia, escapada de weekend....

Grecia -Continent si Insule